Maud: “Ondanks mijn beperking, sta ik positief in het leven”

15 mei 2024 11:00

Wandel je 4, 10, 21 of 42 km? Alle deelnemers passeren uiteindelijk het rustpunt van Bio Vakantieoord. Dit vakantiepark biedt gezinnen met een gehandicapt kind een moment van rust en ontspanning. Een van de terugkerende gasten van Bio Vakantieoord is Maud.

Een ongeluk veranderde Maud haar leven

Maud is een vrolijke meid van 20 jaar. Op 1-jarige leeftijd kregen zij en haar ouders een auto-ongeluk in Zwitserland. Hoewel ze het ongeluk overleefden, veranderde hun leven drastisch. Maud liep een dwarslaesie op en zou nooit kunnen lopen. In haar jonge leven heeft ze talloze operaties ondergaan en bracht ze veel tijd door in ziekenhuizen. Tot haar elfde jaar at ze niet en kreeg ze sondevoeding. "Dat is zo vies, het ruikt slecht en je wordt er misselijk van," zegt Maud. Ze besloot haar situatie te veranderen en leerde slikken en kauwen. "Voor spareribs, pizza en lekkere toastjes met kaas kun je me nu wakker maken!"

Maud heeft dag en nacht zorg nodig. Ze wisselt om de week tussen het wonen bij haar vader en haar moeder. Omdat Maud's longen ook verlamd zijn, moet ze met een tracheacanule leven om voldoende zuurstof binnen te krijgen, waardoor ze vatbaarder is voor longontstekingen.

Ondanks haar beperking is Maud superpositief ingesteld. Net als iedere jongvolwassene onderneemt Maud leuke activiteiten, zoals shoppen en naar IKEA gaan. Haar hobby’s? Maud: “Vooral tekenen en zelf popin cookin maken, dat is Japans snoep. En natuurlijk op vakantie bij Bio Vakantieoord in Arnhem.”

Bij Bio Vakantieoord er even helemaal tussenuit

Maud vertelt verder: “Sinds 2015 gaan we op vakantie naar Bio Vakantieoord. In de zomervakantie huren we een grote bungalow zodat mijn broertje, vriendinnen en nichtjes ook mee kunnen. Het is echt een feestelijke week! Elke ochtend zijn we in het zwembad te vinden en ’s middags doen we met de meiden van het animatieteam allerlei leuke activiteiten op het park. Mijn moeder kookt dan voor de hele groep, wat de week nog feestelijker maakt. We kijken er met z'n allen al lang van tevoren naar uit!"

Wat er allemaal te beleven valt bij Bio Vakantieoord? Dat lees je in dit artikel >>

Tip van Maud

Deelnemers van de Mega Wandel Marathon kunnen bij Bio Vakantieoord even een korte pauze nemen onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers. Maar vergeet niet om het park te ontdekken. Tip van Maud: “Ik vind de onderwaterwereld het mooist. Deze vind je in het gebouw waar eerst de oude muziekkelder was. Hier moet je echt even langs gaan. Als je binnenkomt lijkt het net alsof je in de zee bent. Heel gaaf!”

Wandel ook mee!

Maud is op zaterdag 25 mei bij Bio Vakantieoord aanwezig om het team van Bio aan te moedigen. Zij lopen met een groep verschillende afstanden. Wil jij net als dit team inzetten voor kinderen met een handicap? Wandel dan ook mee met de Mega Wandel Marathon in Arnhem.

Ja, ik meld mij ook aan >>