Rustpunt 42 km: Nederlands Openluchtmuseum

11 april 2023 14:38

Doe je mee aan de 42 km, dan wandel je dóór het Openluchtmuseum, een bijzondere ervaring! Daar is van alles te zien en te beleven. Je wandelt vanaf het entreeplein door naar een sfeervolle locatie in de buurt van de nieuwe tentoonstelling ‘(On)beperkt. Leven met een handicap’. Je kunt er op adem komen en het toilet bezoeken. Pak een kop koffie of thee en wat lekkers en geniet ondertussen van de persoonlijke verhalen die Glenn, Jeanette, Jaheed, Nimco en Tim met je delen.

Jessy van het Openluchtmuseum: “Zorg voor elkaar zit ‘m in kleine dingen. Een arm om je heen als je je rot voelt. Een kop koffie onderweg. Deelnemen aan een sponsorloop voor een ander. Zoals jij zorgt voor kinderen met een handicap met jouw deelname aan de Mega Wandel Marathon, zorgen wij voor jou met een fijne adempauze.”

Over het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een prachtige plek met een buiten- en binnenmuseum. Het geeft een compleet beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen op het gebied van wonen, werken, recreatie en tradities. Er is altijd iets te beleven. Je komt er oorspronkelijk geklede ‘bewoners’ en ambachtslieden tegen. Er zijn leuke en leerzame activiteiten, voor jong en oud(er). Dit jaar heeft het museum een bijzonder thema ‘Zorg voor elkaar’. Dat sluit helemaal aan bij de missie van Stichting het Gehandicapte Kind én de Mega Wandel Marathon!

Zorg voor elkaar, Nederlands Openluchtmuseum

Thema ‘Zorg voor elkaar’

Jessy van het Openluchtmuseum: “Dit jaar gaan we met onze bezoeker in gesprek over hoe we zorgen voor elkaar. Vroeger, nu en later. ‘Zorg voor elkaar’ vertelt aan de hand van persoonlijke verhalen en levendige presentaties hoe het voelt om zorg te geven én te krijgen. Met bezoekers en mensen die intensief voor een ander zorgen, bouwen we een kunstwerk en onderzoeken we in een tentoonstelling wat het betekent om een handicap te hebben. We kijken de kunst van het zorgen af bij de Reizigers en we steken de handen uit de mouwen om een kaartje te maken voor iemand die dat goed kan gebruiken. We ontketenen een actie waarmee we contact leggen met onbekenden in de eigen buurt. Verschillende rondleidingen en dagactiviteiten staan in het teken van omkijken naar elkaar.”

Bekijk de gehele route

Gratis entree na 13 mei

Iedere deelnemer aan de Mega Wandel Marathon krijgt ook nog een cadeautje van het Openluchtmuseum. Op 13 mei ontvangt iedereen een voucher waarmee een 2e persoon gratis het museum kan bezoeken op een zelf gekozen dag.