“Possibilizing is denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen”

28 april 2023 19:02

Serhat is lid van team Possibilize. “Ons doel is een leuke dag beleven met elkaar én ons sponsorbedrag van tenminste € 2.550 halen. Dat laatste is al gelukt! En ik weet zeker dat we het heel gezellig gaan hebben met ons team, dat bestaat uit doven, horenden en een tolk."         

Biografie  
Naam  : Serhat Agacan
Leeftijd  : 40
Afstand : 21 km
Loopt met  : oud-collega’s en directeur Ronald van Possibilize

Kan niet, bestaat niet

De woorden ‘kan niet’ bestaan niet binnen Possibilize. Het is een platform voor baanbrekende projecten. Zoals zintuigprikkelende muziekevenementen als Sencity voor doven, slechthorenden en horenden. En workshops op scholen en theatervoorstellingen met dove acteurs. Jongeren draaien mee in de hele projectorganisatie, ontdekken hun talenten, ontwikkelen zich en bouwen aan zelfvertrouwen.

Van hardlopen naar wandelen

Het is niet de eerste keer dat Serhat zich inzet voor kinderen en jongeren met een beperking: “Ik heb bij Possibilize gewerkt, tolkte muziek bij evenementen. Met de collega’s hebben we destijds drie keer meegedaan aan de Dam tot Damloop om geld op te halen voor Stichting het Gehandicapte Kind. En de stichting heeft door de jaren heen heel wat projecten van Possibilize gesteund. Ik heb nog altijd contact met mijn oud-collega’s. Daarom doen we nu weer met z’n allen mee met deze nieuwe uitdaging. Heel leuk om dit samen aan te gaan!”

Trainen voor de 21 km

Om de 21 km te halen, moet er natuurlijk worden getraind. “We hebben een schema gemaakt. Ik begin met één kilometer wandelen en 22 dagen lang komt er dagelijks een kilometer bij. Daarna begin ik weer bij één en verdubbel elke volgende dag de afstand. Zo bouw ik het op. Ik wandel alleen of vraag een bewoner van het zorgcentrum waar ik werk om gezellig met me mee te wandelen.”

Positivisme uitlokken

Serhat is doof, maar wil absoluut geen medelijden. “Ik ben een heel positief persoon en ga ervoor om mijn doelen halen. Ook bij anderen zal ik altijd positivisme uitlokken. Ik doe mee met de marathon omdat ik het leuk vind actief bezig te zijn én voor het goede doel. We hebben een hele gezellige groep mensen, dat weet ik uit ervaring van eerdere evenementen. Met elkaar warming up doen, na het startsein gezellig wandelen, onderweg lekker kletsen. En we willen sámen de finish halen.”

‘Jij kan het ook’

Volgens Serhat moeten zoveel mogelijk volwassenen en kinderen meedoen aan de Mega Wandel Marathon. “Voor het goede doel, maar ook om te laten zien dat kinderen met een handicap dit óók kunnen. Vaak gaat het over wat iemand niet kan. Maar ik laat bijvoorbeeld op social media zien wat wél kan. Zo krijgen mensen een ander, beter beeld van mensen met een beperking. Ik zeg ook altijd tegen vrienden ‘als je iets wilt, dan kun jij het ook!’.”

Sponsoren vinden

Omdat Possiblize een projectpartner is, kunnen zij meedoen met de 50/50 regeling. “De 50% van onze teamopbrengst willen we besteden aan een project voor dove en slechthorende kinderen. Om sponsoren voor onze actie te vinden, hebben we allemaal ons eigen netwerk aangesproken via social media. Belangrijk daarbij is uitleg geven waarom we meewandelen, voor wie en welk doel. We hebben al 89 donaties ontvangen en zijn al over ons streefbedrag heen. Echt geweldig!”

 

Wil je team Possibilize steunen? Dat kan door hier te doneren.

 

Ook meedoen als projectpartner met de 50/50 regeling?

Meld je team aan!