“Wij wandelden vaak samen”

14 april 2023 11:44

Wandelen met en voor kinderen met een beperking. Dat gaat het team van Zomerkind op 13 mei doen. Wat begon als een individuele actie is uitgegroeid naar een team met 28 enthousiaste deelnemers! Lopend en rollend… en ze hebben er ontzettend veel zin in.

Biografie  
Naam : Natalie de Roode
Leeftijd : 43
Afstand : 10 km
Loopt met : haar moeder, vriendin en medewerkers, vrijwilligers, ouders en kinderen van KDC Zomerkind

Lang gewikt en gewogen

Natalie is de ‘aanstichter’ van dit prachtige team. “Ik wandel zelf vaak en graag. Door mee te doen aan de Mega Wandel Marathon kan ik dat combineren met me inzetten voor het goede doel. Heel eerlijk: het was wel een hele stap om me aan te melden. Ik had dit namelijk heel graag samen met onze dochter met een beperking gedaan. Maar zij is drie jaar terug overleden. Dat maakte het wel confronterend. Wij wandelden heel vaak samen, zij in haar rolstoel. Maar na lang wikken en wegen besloot ik het toch te doen. Ik zou alleen gaan, maar vroeg mijn vriendin en moeder om mee te gaan. Zij waren daarmee de eersten van mijn team.”

Met en zonder handicap

Natalie en haar team gaan wandelen om geld op te halen voor Stichting het Gehandicapte Kind én voor Zomerkind. Een kinderdagcentrum voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Ze vertelt graag waarom. “Onze dochter heeft daar vijf jaar ‘op schooltje’ gezeten. Deze tijd en Zomerkind zullen ons altijd bijblijven. Ik heb altijd nog contact gehouden met Zomerkind en met een moeder daar. Toen ze ervan hoorde, wilde ze ook meteen meedoen, samen met haar dochter die in een rolstoel zit. We hebben de oproep gedeeld met het bestuur en andere ouders. Zo is het gekomen dat we nu met 28 lopers zijn! Allemaal familie, vrienden, vrijwillgers, medewerkers en al vijf kinderen van Zomerkind ‘rollen’ mee. Zo is uit iets heel kleins, iets groots ontstaan. Om sponsors te vinden hebben de kinderen zelfgemaakte posters en flyers bij de supermarkt rondgebracht. En ik sta in de Hoeksche Waard krant in Nieuw Beijerland."

Wandelen voor blije kinderen en jongeren

Bij Zomerkind is er maximale individuele aandacht en goede professionele zorg, met de focus op stimulering, beweging, communicatie en ontwikkeling. Natalie: “Dit maakt Zomerkind een plek waar kinderen en jongeren graag komen. Met de sponsoring kunnen we iets extra's voor hen doen. Er is altijd behoefte aan aangepast speelgoed, ontwikkelingsmateriaal en hulpmiddelen voor sport en samenspel. Er is ook altijd extra budget nodig om een uitje of feestje te organiseren. Dat is waar wij voor gaan wandelen. Hoe leuk is het als we dat met elkaar kunnen bereiken!”

Zomerkind steunen

 

Ook een extra bijdrage voor jouw project?

Ben jij projectpartner van Stichting het Gehandicapte Kind en wandel je mee met de Mega Wandel Marathon? Dan kan je gebruik maken van de 50/50-regeling. Dat wil zeggen dat 50% van jullie teamopbrengst direct ten goede komt aan jullie project voor kinderen met een handicap. Doen jullie voor het eerst mee, zoals Zomerkind? Dan ontvangt jullie project eenmalig 75% van de teamopbrengst. Hoe mooi is dat! Ook meedoen? Hier lees je meer over deze mogelijkheid.