“Laten zien dat ik het ook kan”

17 maart 2023 14:02

Bij de 11-jarige Joël uit Delft werkt door een hersenverlamming de rechterkant van zijn lichaam niet zo goed. Maar hij laat zich daardoor niet tegenhouden om mee te doen met de Mega Wandel Marathon. Hij wil juist aan iedereen laten zien dat hij het ook kan. “Ik heb iets unieks, maar ben ook gewoon een kind.” 

Biografie   
Naam : Joël Spierlings 
Leeftijd : 11 jaar 
Afstand : 10 km
Loopt met : zijn moeder (en vader & oom, die de 42 km lopen) 

Meespelen niet vanzelfsprekend  

Al twee jaar zet Joël zich in voor andere kinderen met een handicap in zijn rol als kinderambassadeur van Stichting het Gehandicapte Kind. “Ik wil dat alle kinderen in een speeltuin kunnen spelen. Maar niet alle speeltuinen zijn geschikt voor kinderen met een beperking. Schommels en zandbakken zijn vaak lastig voor kinderen in een rolstoel. En ik vind zelf al die netten waar je in moet klimmen om boven te komen veel te moeilijk. Of de leuning zit alleen aan de rechterkant en niet aan de linkerkant. Daar word ik soms verdrietig van.”  

Pesten moet stoppen 

Het is de tweede keer dat Joël meedoet met de Mega Wandel Marathon: “Omdat ik het heel belangrijk vind dat ik als kind met een lichamelijke beperking laat zien dat ik ook gewoon kan meedoen. Kinderen zoals ik zijn niet anders, toch worden we vaak gepest. Dat moet stoppen. Door mee te doen, krijgt Stichting het Gehandicapte Kind meer geld om mensen dat te laten begrijpen. En ik hoop dat er kinderen zonder handicap meedoen, zodat kinderen met en zonder handicap met elkaar in contact komen.”  

Het wordt heel gezellig 

Joël is goed aan het trainen met zijn team en heeft er heel veel zin in: “Ik verwacht dat het weer heel gezellig wordt. En dat we met alle deelnemers meer ophalen dan vorig jaar. Veel meer mensen kennen het nu, dus zullen meer mensen doneren. Wij gaan met ons team geld ophalen door mensen te vragen via social media. En ik vraag mijn juffen en meesters; mijn ouders vragen hun collega's. Maar eerst maken we een mooie donatiepagina van ons team.” 

Tip: bouw je training op 

Joël spreekt uit ervaring en heeft een paar goede tips voor andere deelnemers: “Het is belangrijk dat je traint. Wij trainen 3 maanden: eerst lopen we 4 km, elke maand komt daar 2 km bij. Drink goed en geef niet op! Maar de eerste stap is: schrijf je in, anders kan je niet meedoen!! 

 

Wil jij Joël zijn actie ook steunen? Doneer dan hier!

 

Ook meedoen? 


Schrijf je dan nu in en je bent verzekerd van een startbewijs.