“Naast zorg willen we ook leuke dingen voor onze bewoners”

09 maart 2023 14:33

Meedoen met een team dat bestaat uit jong en oud, met en zonder beperking, het kan allemaal bij de Mega Wandel Marathon. Het team van Zorglandgoed Bloemfonteijn is daar een mooi voorbeeld van en heeft al meer dan 30 enthousiaste wandelaars! Zij doen mee omdat het kan, omdat het leuk is, om geld op te halen voor kinderen met een handicap én voor de bewoners van hun zorglandgoed.   

Biografie  
Naam : Monique Verwoert
Leeftijd : 53
Afstand  : 4 km
Loopt met : 30 bewoners en collega’s van Zorglandgoed Bloemfonteijn, waaronder haar dochter en man 

Midden in de samenleving  

Monique en haar man Rian zetten in 2015 een plek op voor kinderen en jongvolwassen met een verstandelijke beperking om te wonen, werken en recreëren: Zorglandgoed Bloemfonteijn. Monique: “Onze dochter Sherilyn van 22 jaar heeft een meervoudige verstandelijke handicap en zij was de aanleiding. Naast zorg willen we ook leuke dingen organiseren voor de bewoners, waarbij we ontmoetingen met de inwoners van de dorpen Varik en Heesselt bevorderen. Dat doen we vanuit onze stichting ‘Anders wordt gewoon op Zorglandgoed Bloemfonteijn’. De dorpsbewoners betrekken ons op hun beurt bij allerlei activiteiten van bijvoorbeeld de basisschool en het carnaval. Onze bewoners genieten hier enorm van en voelen zich welkom in het dorp. Onze missie ‘Wij staan midden in de samenleving’ sluit wat dat betreft naadloos aan op die van Stichting het Gehandicapte Kind.”  

Wij houden wel van een feestje  

Toen Monique en haar collega’s van Bloemfonteijn hoorden van de Mega Wandel Marathon waren ze er meteen over uit: wij doen mee! Monique: “We vinden het belangrijk dat onze bewoners mee kunnen doen in de maatschappij. De wandelmarathon is hier een heel goed voorbeeld van. Iedereen, met of zonder beperking kan meedoen op zijn of haar eigen manier. De één wandelt zelf, de ander wordt geduwd in een rolstoel, maar geniet hier evengoed van. Daarnaast houden onze bewoners wel van een feestje! Samen wandelen we de 4 km route, iedereen kan hieraan meedoen en zo heeft iedereen een positieve ervaring. Voor onze dochter Sherilyn nemen we de rolstoel mee, maar we proberen wel lopend over de finish te komen.”  

Deelnemers van 8 tot 50 jaar  

Het team bestaat inmiddels uit 33 wandelaars. Volgens Monique was dat niet eens zo moeilijk: “Het zijn bewoners, familieleden en medewerkers. De leeftijden van de bewoners die meedoen variëren van 8 tot ongeveer 50 jaar. Een leuk gemêleerd gezelschap. We hebben dit team bij elkaar gekregen door een oproep in de nieuwsbrief naar ouders en medewerkers en op onze besloten Facebook-pagina. En door elkaar te motiveren mee te doen. Samen maken we er een feest van, we hebben er ontzettend veel zin in!!”  

Projectpartners doen fiftyfifty  

Het team van Monique levert graag een bijdrage aan het werk van Stichting het Gehandicapte Kind. Monique: “Mede dankzij de stichting hebben we een activiteit kunnen opzetten bij de kinderboerderij. Onze bewoners verzorgen de dieren en beheren een keukentje waar bezoekers ‘ff een bakkie’ kunnen doen. Zo komen leuke en mooie ontmoetingen tot stand. De helft van het geld wat we ophalen met de marathon gaat via de stichting naar kinderen met een handicap. De andere helft mogen we aan onze bewoners besteden. Daarmee gaan we iets doen waar ook onze dorpsbewoners plezier van hebben. Ouders van onze bewoners zorgen voor veel sponsoring door vrienden en familie. We zijn erg verrast hoe hard dit gaat! Het is echt geweldig, we hebben nu al bijna €8.000 opgehaald.”  

 

Wil je ook bijdragen aan Bloemfonteijn? Steun hun actie 

 

Wil je ook met een team meewandelen en geld ophalen voor jouw project? Meld je aan voor de 50/50-regeling voor projectpartners