“Zwaar? De kinderen voor wie je het doet, hebben het ook zwaar”

10 mei 2022 17:21

Als Pabo-student Sam de Wit niet voor de klas staat, is hij vaak aan het sporten: voetbal, fitness, windsurfen, hardlopen. “Nu ben ik aan het trainen voor de marathon in Amsterdam, in oktober.” Hij wordt dan ook nog niet zenuwachtig van het vooruitzicht een halve marathon te wandelen. Een mooie uitdaging en hij weet waarvoor hij het doet. 

Biografie  
Naam : Sam de Wit
Leeftijd : 19 jaar
Afstand : 21 km
Loopt : alleen of met vrienden

 

 

 

 

 

Eenzaam

Sams vader werkt bij Stichting het Gehandicapte Kind. Via hem weet hij dat kinderen met een handicap vaak eenzaam zijn. “Hun school is ver weg, ze gaan er in busjes naartoe, dus spreken ze nauwelijks kinderen uit de buurt. Klasgenoten wonen ook ver weg, dus ze kunnen niet gewoon even naar buiten gaan en iets afspreken, zoals ik vroeger deed. Stichting het Gehandicapte Kind zorgt ervoor dat ze weer connectie krijgen met andere kinderen.” 

Een groot doel

Met zijn deelname aan de Mega Wandel Marathon wil Sam daar graag een steentje aan bijdragen. “Ik hou van uitdagingen in m’n leven dus ik heb me meteen ingeschreven. Geen idee hoe lang ik erover ga doen; vroeg starten en dan zien we het wel. Ik heb twee vrienden gevraagd om mee te lopen. Zij moesten er nog even over nadenken. Dat begrijp ik wel, maar ik doe mee. Het wordt sowieso een mooie dag!” 

Tip: onthoud waarom je het doet

Zijn tip voor andere deelnemers? “Het maakt niet uit met welke afstand je meedoet, het is vooral belangrijk waarom je meedoet. Houd dat in je achterhoofd als je het zwaar hebt of uitgeput bent: de kinderen voor wie je het doet hebben het ook zwaar.”  

Doneer nu  Meer nieuws