“We lopen voor onze klas én de samenleving”

21 april 2022 14:53

De zoon van Esther Marx, Tobias, heeft autisme en een ontwikkelingsachterstand. In het reguliere onderwijs kon hij niet terecht. Daarom richtte Esther een Samen naar School klas op. Hier krijgen kinderen als Tobias zorg en onderwijs binnen een gewone school. Met het geld dat ze inzamelt met de Mega Wandel Marathon steunt ze ook haar klas.

Biografie  
Naam : Esther Marx - Team De Asstronaut
Leeftijd : 39 jaar
Afstand : 4,2 km, 21 km en 42 km
Lopen met : 12 mensen, zoon Tobias, man, opa en oma, tante, schoonbroer, vriendin met kinderen en begeleiders van Tobias. 

 

 

 

 

 

Nooit een verjaardagspartijtje

“Doordat Tobias niet naar school ging, had hij nog nooit een verjaardagspartijtje meegemaakt. We wisten dat hij op een gewone school tot ontwikkeling zou komen. Hij leert van andere kinderen. Dat zagen we tijdens de lockdown, toen kinderen meer buiten gingen spelen. Tobias ging toen snel vooruit; hij leerde bijvoorbeeld steppen in die tijd. Nu, in de Samen naar School klas, gaat het fantastisch. Op het schoolplein is hij de stervoetballer, en hij vindt het geweldig om met andere kinderen te spelen.”

Schoolreisje naar de Efteling

Het wandelteam van Esther maakt gebruik van de 50/50-regeling: de helft van de opbrengst mogen ze besteden aan de Samen naar School klas. “Met dat geld gaan we op schoolreisje naar de Efteling en we gebruiken het om een digibord aan te schaffen.” De andere helft gaat naar Stichting het Gehandicapte Kind. “Zij hebben ons enorm geholpen bij het oprichten van de klas. We zijn blij dat we hen ook een beetje kunnen ondersteunen.”

Voor jezelf én voor de samenleving

Esther kan de 50/50-regeling van harte aanbevelen aan andere Samen naar School klassen: “Je helpt Stichting het Gehandicapte Kind om de samenleving inclusiever te maken, en je kunt in je eigen klas investeren. Materialen voor onze doelgroep, zoals een stoel of ontwikkelingsmateriaal, zijn ontzettend prijzig. Als je zo’n wens hebt, kun je die op deze manier laten uitkomen. Daar kunnen de kinderen vervolgens elke dag van genieten.”

Wil jij met jouw project gebruik maken van de 50/50-regeling?

Lees meer over 50/50

Meer nieuws   Doneer nu