“Je kletst, je loopt, en voor je het weet zitten de kilometers erop”

18 februari 2022 14:26

De zes vriendinnen uit Harmelen kennen elkaar al hun halve leven. Met hun deelname aan de Mega Wandel Marathon willen ze kinderen met een handicap helpen om gewoon mee te kunnen doen. Uit eigen ervaring weten ze hoe belangrijk dat is. “Zet kinderen met en zonder handicap bij elkaar en ze leren altijd van elkaar.” 

Biografie  
Naam : Janine & Maddy - Team De meiden uit Harmelen
Leeftijd : 46/47 jaar
Afstand : hele marathon
Lopen met : groepje van 6 vriendinnen

 

 

 

 

 

Lange vriendschap

Janine Letteboer en Maddy Nell gaan samen met vier vriendinnen de hele marathon lopen. Ze kennen elkaar al van jongs af aan. “Harmelen is een klein dorp,” vertelt Janine. “Als je jong bent en gaat stappen, is er eigenlijk maar één barretje waar je naartoe kunt. Daar kennen we elkaar van, sommigen van ons al wel 30 jaar.” In totaal is de groep veel groter, vult Maddy aan. “Soms zien we elkaar allemaal, maar er ontstaan ook groepjes binnen de groep, bijvoorbeeld dit wandelgroepje. En het is altijd gelijk gezellig!” 

Pittige uitdaging

Die gezelligheid helpt ze ook door de wandelingen heen. Maddy: “Dit weekend hebben we twintig kilometer gelopen, die vonden we wel pittig. Maar zo’n wandeling is één grote klets, het gaat continu van tut-tut-tut-tut-tut. Het gaat over van alles: over onze kinderen, werk, hobby’s, de feestjes die we missen… Er wordt zo hard gekletst dat we na vier uur lopen nog niet zijn uitgepraat.” Janine: “Zo slepen we elkaar erdoorheen.” Maddy: “Maar afgelopen weekend dacht ik wel, we moeten ons echt aan het schema gaan houden. Het viel een beetje tegen.”  

Leren van elkaar

Maar ze weten waarvoor ze het doen, vertelt Maddy: “Ik heb zelf een zoon met het syndroom van Down, Jim, van 11 jaar. Ik denk dat hij het erg getroffen heeft, hij zit op G-voetbal en gaat naar een fijne school. Maar er zijn genoeg kinderen die dat niet hebben.” Janine vult aan: “Een andere vriendin die meeloopt heeft een dochter met Down, Élin van 12 jaar, die bij mijn zoon in de klas heeft gezeten. Zij pikte daar zo veel op. Zet kinderen met en zonder handicap maar bij elkaar, ze leren altijd van elkaar.” 

Tip: Oefenen en maak het gezellig!

Hun tip voor andere deelnemers? Maddy: “Ga oefenen! En maak het gezellig.” Daar sluit Janine zich bij aan: “Verzamel gezellige mensen om je heen. Je loopt, je kletst en voor je het weet heb je er weer een aantal kilometers opzitten.” 

Ook meedoen?

Schrijf je dan nu in en je bent verzekerd van een startbewijs.

Meld je aan!

 

Meer nieuws  Doneer nu