“Een gezellige dag voor het goede doel”

15 december 2021 15:01

Als minister van Gehandicaptenzaken kwam Rick Brink al op voor kinderen met een handicap. Want, zo zegt hij, “als we inclusief willen zijn, moeten we bij kinderen beginnen.” Hij heeft zich dan ook meteen opgegeven voor de Mega Wandel Marathon.  

Biografie  
Naam : Rick Brink
Leeftijd : 36 jaar
Afstand : 1/4 of de hele marathon
Loopt met : vrienden en kennissen

 

 

 

 


Geluk gehad
Na zijn ministerschap zet Rick zich nog elke dag in voor diversiteit en inclusie, nu met zijn eigen adviesbureau. Zo helpt hij het Gehandicapte Kind om ‘samen spelen’ en ‘samen leren’ onder de aandacht te brengen in politiek Den Haag: “Ik heb als kind het geluk gehad dat ik gewoon naar de school om de hoek kon en vrienden kon maken. Maar ik weet dat veel kinderen dat geluk niet hebben. Daarom zet ik me samen met het Gehandicapte Kind in voor meer speeltuinen waar ook kinderen met een handicap kunnen spelen, en meer Samen naar School klassen. En daarom vind ik het ook mooi om mee te doen met de wandelmarathon.” 

Rolstoelwissel 
Vroeger op de basisschool deed hij al mee met de Wandelvierdaagse “Ik vond dat altijd gezellig. En het gaat prima met de rolstoel. Alleen houdt de accu van mijn elektrische rolstoel het geen veertig kilometer vol. Daarom ben ik nog op zoek naar een leverancier die wil helpen met een vervangende rolstoel, zodat ik halverwege kan wisselen. Als dat niet lukt, ga ik de tien kilometer doen.”  

Gezellig wordt het zeker
Rick heeft al een aardige groep mensen opgetrommeld om met hem mee te lopen. “Vooral vrienden en kennissen uit Hardenberg, waar ik woon. Ik praat er met veel mensen over en vaak zeggen ze dan: ik wil ook wel meedoen. Dus gezellig wordt het zeker."

Tip: Heb plezier!
Zijn belangrijkste tip voor andere deelnemers: “Heb vooral plezier. Ik ben niet zo van het twee keer per week oefenen, ik hoef niet als eerste over de finish te komen. We maken er een leuke dag van en halen ook nog geld op voor het goede doel.”  

Meer nieuws  Doneer nu