“Hier ontmoeten mensen met en zonder handicap elkaar”

17 december 2021 11:02

Kun je wel meedoen met de Mega Wandel Marathon als je een beperking hebt? Jazeker, juist bij dit wandelevenement kan dat wél. Dus het leuke is: je ontmoet er mensen met en zonder beperking. Een belangrijke reden voor Leona Snoey om mee te doen.

Biografie  
Naam : Leona Snoey
Leeftijd : 14 jaar
Afstand : 1/4 marathon
Loopt met : haar vader, en misschien ook met schoolvriendinnen

 

 

 

 

 

Met Kamerleden in de speeltuin 
Als kinderambassadeur is Leona nauw betrokken bij het werk van het Gehandicapte Kind. “Pas geleden was ik bijvoorbeeld met Tweede Kamerleden op werkbezoek in een speeltuin in Leiden.” Ze vertelde de politici waarom het zo belangrijk is dat speeltuinen toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking: “Kinderen moeten samen kunnen spelen. Maar in veel speeltuinen kan dat niet, bijvoorbeeld omdat je niet met je rolstoel door het gras komt of op het klimtoestel kunt. Andere kinderen kunnen overal spelen maar kinderen met beperking staan dan maar langs de kant te wachten. Dan ga  je je heel snel eenzaam voelen.”  

Een mooi begin 
Met haar deelname aan de Mega Wandel Marathon wil Leona dan ook vooral graag geld inzamelen om meer speeltuinen toegankelijk te maken. Ze is al begonnen met de sponsorwerving. “De eerste tweehonderd euro zijn al binnen, dat is een mooi begin.” 

Elkaar zien en leren kennen 
Verder vindt Leona het belangrijk dat kinderen met en zonder beperking elkaar ontmoeten. Zelf heeft ze cerebrale parese. “Ik kan best ver lopen. Maar als ik voor lange afstanden in een rolstoel zit, kijken kinderen me na op straat. Want veel kinderen zonder beperking weten niet dat kinderen met beperking er zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat mensen elkaar zien en leren kennen. Bij de wandelmarathon kan dat, die is toegankelijk voor deelnemers met en zonder beperking.”  

Tip: begin meteen met werven! 
Leona heeft een tip voor andere deelnemers: “Schrijf je snel in op de site en begin meteen met werven. Plaats het op je social media en stuur het naar je vrienden en familie. En vooral: geniet van het meedoen!” 

Ook meedoen?

Schrijf je dan nu in en je bent verzekerd van een startbewijs.

Meld je aan!

 

Meer nieuws Doneer nu